© 2005 - 2024 Koffiecentrale B.V., Rudolf Dieselweg 38, 5928RA Venlo, Netherlands
KVK: 84740574 | BTW: NL863342474B01 | TEL: +31 (0)77 3200774
Mauro
(16 producten)In november 1949 installeert Demetrio Mauro een kleine (tweedehands) koffiebrander in een magazijn op de Via Florio 101 nabij de haven van Reggio Calabria (Zuid-Italië ) en sticht Caffè Mauro. Sinds die tijd gebruikt Caffè Mauro de “slow-roasting” methode, 15 tot 18 minuten zeer langzaam branden, "a tostatura lenta".
- Roast Type
- Prijs categorie
- Koffie finish
-
Mauro Biologico Fairtrade Espresso Blend
€ 25,15 Vanaf: € 23,15 -
Mauro 100% Arabica Centopercento
€ 23,95 Vanaf: € 21,95 -
€ 22,95 Vanaf: € 20,95
-
€ 21,95 Vanaf: € 19,95
-
€ 20,95 Vanaf: € 18,95
-
€ 14,75 Vanaf: € 11,75
-
Mauro De Luxe (70/30) Mokamaling 2x250g
€ 8,95 -
Mauro Premium 50/50 Mokamaling, 2x250g
€ 8,50
-
Mauro Intenso (30/70) Mokamaling, 2x250g
€ 8,50 -
Mauro Amantea (Armoniosa) ESE Serving
€ 19,95 -
Mauro Riace (Intensa) ESE Serving
€ 16,95 -
€ 6,95 Vanaf: € 5,45
-
Mauro Cappuccino kop en schotel
€ 7,95 Vanaf: € 6,45 -
Mauro Cappuccino XL kop en schotel
€ 8,95 Vanaf: € 8,45 -
€ 3,95 Vanaf: € 3,00
-
Mauro Originele Suikerzakjes, 500g
€ 3,95
Torrefazione Mauro
De typische smaak van Caffè Mauro is te danken aan hun unieke roosterproces van de koffiebonen, lees: langzaam oftewel "a tostatura lenta". Het delicate roosterproces bepaalt de juiste smaak en het juiste aroma.
Maillardreactie
Tijdens het roosterproces ondergaan de koffiebonen een ware metamorfose. De koffiebonen verliezen enorm aan gewicht, veranderen van kleur, worden groter en ontwikkelen tot 1000 verschillende aroma's. Dit wordt de Maillardreactie genoemd: de verzamelnaam voor een complexe reeks chemische reacties die optreden tussen reducerende suikers en aminozuren onder invloed van warmte. Traag roosteren van koffiebonen is een ware kunst: spelen met tijd, de warmtecurve en warmte-intensiteit. Caffè Mauro beheerst deze kunst als geen ander.
Voordelen van het langzaam roosteren:
Het water verdampt zeer langzaam, waardoor een zogenaamde popcorn-effect (het opblazen van de boon) wordt voorkomen. Suikers karamelliseren heel langzaam waardoor ze minder snel verbranden (het verbranden van suiker veroorzaakt vaak een bittere afdronk). Door de langzame verwarming krijgen de oliën in de boon de kans om alle aromastoffen goed af te geven.
Historie
In november 1949 installeert Demetrio Mauro een kleine (tweedehands) koffiebrander in een magazijn op de Via Florio 101 nabij de haven van Reggio Calabria (Zuid-Italië ) en sticht Caffè Mauro
Mokkapotje
In Noord-Europa wordt veelal gedacht dat Italianen thuis een espressomachine hebben staan. Dat is echter niet het geval. Velen hebben er geen plaats of geld voor of, en dat is de échte reden, hebben onvoldoende spanning op het elektriciteitsnet om een espressomachine op aan te sluiten. In Italië wordt dan ook in bijna ieder huishouden gebruik gemaakt van het mokkapotje.
Mauro online bestellen bij Koffiecentrale
Ervaar zelf de unieke smaak van koffiebonen die ''a tostatura lenta" geroosterd worden en probeer Mauro Centopercento, Mauro De Luxe of Mauro Special Bar.