© 2005 - 2024 Koffiecentrale B.V., Rudolf Dieselweg 38, 5928RA Venlo, Netherlands
KVK: 84740574 | BTW: NL863342474B01 | TEL: +31 (0)77 3200774
Caffè Piansa
Bij Piansa gaat het over liefde, de allerbeste kwaliteit en het ambacht van de roostermeester en eigenaar Alessandro Staderini. Piepklein, zo zou je de roosterij in Bagno a Ripoli kunnen noemen. Groots is de smaak van zijn zeer arbeidsintensieve melanges.
Stel je eens voor: 10 + 1 verschillende bonen apart - zeer langzaam - roosteren en dan melangeren. Dan ben je voor één melange al bijna een hele dag bezig. Dat noemen wij ambacht en daar houden we van.
- Robusta is nauwelijks te herkennen
-
Na een paar kilo van de Miscela Classica genoten te hebben zocht ik een koffie met iets meer arabica. Helaas is deze 7+1 niet wat ik ervan verwacht had.
Recept: 21g in, 42g uit in 45s op een E61 HX machine.
Hij smaakt zoals veel typische 100% arabica koffies: iets te zurig en licht naar mijn smaak. Je proeft de 30% robusta bijna niet terug en ook het crema valt tegen. Door de extractie wat langzamer te doen (45s ipv 30s) komt er wel meer complexe smaak vrij en heeft krijgt de koffie een goede nasmaak. Maar als je niet uitkijkt krijg je al snel een zure asbak.
Mijn voorkeur gaat uit naar de Miscela Classica, ook al smaakt die misschien wat eendimensionaler.
- Lastige koffie, 'laffe' espresso.
-
Het kostte mijn macap maler en bezzera mitica (en mij uiteraard) veel moeite om de koffie zo goed mogelijk te krijgen. En met dit resultaat blijft de smaak van koffie (americano) iets zurig.
Ik drink het liefst espresso en vond de espresso iets 'laf', zonder een 'bite' en het miste een goede, lange nasmaak.
Het was een aardig experiment, maar voor de volgende keer weer een diemme, cagliari of passalaqua oid.
-
Diemme Aromatica
€ 23,95 Vanaf: € 21,95 -
Piansa Miscela Bar 10 + 1
€ 28,50 Vanaf: € 26,50 -
Vergnano Arabica Dolce 900
€ 27,95 Vanaf: € 25,95